Reparatie Horloges

Reparatie van Horloges

Pols- en zakhorloges hebben ook onderhoud nodig. Mechanische horloges hebben echter een andere onderhoudsbehoefte dan quartz horloges.

Horlogebanden

Voor elk polshorloge geldt dat er een mooie band omheen moet om het te kunnen dragen. Daarom hebben wij in onze collectie horlogebanden van Morelatto opgenomen. Een prachtig stukje ambacht uit Italië. De prijzen variëren van € 15,- tot € 50,-. Naast de bestaande collectie is het ook mogelijk om voor u op maat een custom made band te bestellen. Hiervoor maken wij graag een prijsopgave voor u. Wat we daarvoor nodig hebben is: het horloge en uw wensen. Dan kunnen wij gaan kijken wat wij voor u kunnen betekenen.
Naast de horlogebanden van Morelatto leveren wij horlogebanden van alle grote horlogemerken. Graag vertellen wij u wat er mogelijk is.

Quartz horloges

Wanneer een quartz horloge stil staat is het vaak op te lossen met een nieuwe batterij. Loopt u gerust onze winkel binnen. Wij zetten, als de drukte het toelaat, direct een nieuwe batterij in uw horloge vanaf € 7,-. Tevens kunnen wij een waterdichttest uitvoeren, u krijgt dan de uitslag van deze test erbij geleverd.

Mechanische horloges

Elk horloge heeft onderhoud nodig. Een mechanisch horloge wordt aangedreven door een veer die eventueel automatisch wordt opgewonden. Alle draaiende en schuivende delen zijn aan slijtage onderhevig. Wanneer de olie ingedroogd is gaat dat proces nog sneller. Als uw horloge een afwijking begint te vertonen is het verstandig om eens langs te komen. Met onze expertise kunnen wij u exact vertellen wat er aan uw horloge moet gebeuren.
Veel voorkomende reparaties zijn:

  • vervangen van een gebroken of beschadigd horlogeglas
  • schoonmaken van horlogekast en band
  • reviseren en schoonmaken van het uurwerk
  • vervangen van een afgebroken kroon en/of stift
  • het repareren van een metalen horlogeband
  • een batterij plaatsen in uw horloge
  • een nieuw horlogeband aanzetten.