Taxatie

Taxatie van Uurwerken

Door onze liefde voor antieke uurwerken, het bezoeken van beurzen en veilingen hebben wij inmiddels veel kennis binnen ons vakgebied. Ook onze ruime bibliotheek biedt een keur aan naslagwerken. Hierdoor kunnen wij een goed taxatierapport maken voor diverse doeleinden. De doeleinden waarvoor u een taxatierapport nodig kunt hebben zijn o.a.:

 • Verzekering
  Wanneer u bij uw verzekeringsmaatschappij een uniek stuk aanbiedt ter verzekering dan kan het zijn dat uw maatschappij een taxatierapport verlangt. In deze taxatierapporten wordt qua waarde gesproken over een vervangingswaarde.

   

 • Successie
  Bij overlijden kan het taxatierapport gebruikt worden als leidraad voor de verdeling van de boedel. Deze rapporten worden geheel volgens de richtlijnen van de federatie TMV opgesteld. Wij maken gebruik van de “waarde binnen het economisch verkeer”. Dit is de waarde die bij eventuele verkoop gerealiseerd zou kunnen worden.
  Steeds vaker kiezen ouderen voor een verdeling bij leven. Het geven van bijzondere stukken met “warme hand” wordt als bijzonder prettig ervaren. Ook dan is het verstandig om een taxateur te laten kijken naar de waarde.

   

 • Boedelscheiding
  Cd van jou, cd van mij, cd van ons allebei, maar gekregen van mijn moeder, dus van mij. Daar is nog wel uit te komen. Maar wanneer u samen een of meerdere kostbare stukken heeft gekocht, kan de waarde inmiddels gestegen of gedaald zijn. Voor een eerlijke verdeling is een onpartijdige taxatie van onze kant een onmisbare hulp. Ook deze stukken worden getaxeerd op de “waarde binnen het economisch verkeer”.

   

 • Faillissementen
  Ook voor diverse bewindvoerders voeren wij taxaties uit. Wanneer u het niet eens bent met de waarde die uw bewindvoerder heeft bepaald, voeren wij graag een second opinion uit.

   

 • Eventuele andere doeleinden

Wij verzorgen met de grootst mogelijke aandacht een volledige taxatie voor elk doeleind. Wanneer u met de klok/het uurwerk bij ons in de winkel komt, maken wij een eerste inschatting. Met 7 dagen hebben wij een taxatierapport voor u klaar liggen. Wanneer u in de gelegenheid bent, kunt u uw klok met het taxatierapport weer afhalen.