FAQ

Is het mogelijk om bij u een horloge te bestellen?

Ja, bij ons het mogelijk om een horloge te bestellen. Echter hebben wij geen webshop. U kunt contact opnemen via de telefoon.

Hoelang duurt het voor dat ik mijn bestelde horloge thuis gestuurd krijg?

Wanneer u telefonisch bij ons besteld heeft gaan wij er nog dezelfde dag mee aan de gang. Als eerste krijgt u van ons een bevestiging met een factuur bijgevoegd. Ondertussen maken wij het pakket voor u klaar. Wanneer de factuur betaald is verzenden wij het horloge naar u toe.

Zijn alle producten die op uw website staan op voorraad?

Op dit moment is de website helaas nog niet up to date. Wij streven er naar om zo snel mogelijk de website up to date te krijgen, zodat alle producten uit voorraad leverbaar zijn.

Kunnen klokken/barometers verzonden worden?

Het heeft de voorkeur om klokken en barometers bij ons in de winkel op te halen, omdat het fragile stukken zijn. Er bestaat echter wel de mogelijk om uw klok of barometer door ons te laten bezorgen. Graag lichten wij u de kosten telefonisch toe.

Hoe lang gaat een batterij van een horloge mee?

Hoe lang een batterij mee gaat is afhankelijk van het stroomverbruik van het uurwerk en de capaciteit van de batterij. Uurwerkfuncties zoals een seconde wijzer, een datumaanduiding, een stopwatch- functie, en zeker een alarm en een lichtfunctie zijn van invloed op de levensduur van de batterij. Ook temperatuur wisselingen hebben hier invloed op. Een horloge zal op een batterij minimaal 1 jaar functioneren. Vaak is dit langer, soms wel tot 5 jaar, afhankelijk van het merk en type horloge.

Hoe waterbestendig en waterdicht zijn horloges?

Met waterdichtheid wordt bedoeld de mate waarin een horloge tegen water beschermd is.
Hierin bestaan een aantal gradaties:

  • Waterdicht tot 3 atm: dit horloge is bestand tegen regen en opspattend water.
  • Waterdicht tot 5 atm: dit horloge is geschikt om mee te douchen en te zwemmen. Het is niet geschikt om mee te snorkelen en te duiken.
  • Waterdicht tot 10 atm: dit horloge is geschikt om de meest voorkomende watersporten mee te beoefenen. Het is echter niet geschikt om mee te torenspringen of mee te duiken (met perslucht).
  • Waterdicht tot 20/30 atm: dit horloge is geschikt voor alle vormen van watersport en duiksport.